ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милан Мариновић, поздравља опредељење Народне скупштине да на дневни ред Прве седнице Првог редовног заседања у 2020. години, која је заказана за 2 март 2020. године, стави као трећу тачку дневног реда Предлог Закона о потврђивању Протокола о изменама и допунама Конвенције о; заштити лица у односу на аутоматску обраду личних података (познатији као Конвенција 108+).

Повереник подсећа да је 18.3.2019. године поднео Влади РС иницијативу да Република Србија потпише овај протокол којим се модернизује и унапређује Конвенција 108. Најважније новине у Протоколу односе се на захтеве у погледу начела пропорционалности и законитости, као и транспарентности обраде, проширења категорије осетљивих података, прописивања обавеза пријављивања повреде података, обезбеђивања услова да се начела заштите података примењују на све активности обраде укључујући и националну безбедност, поштовање независности органа за заштиту података, као и јачање међународне сарадње.

Влада РС је 22. новембра 2019. године, неколико месеци након иницијативе Повереника, потписала овај протокол.

Након доношења овог закона, Србија ће се прикључити још увек малом броју држава чланица Савета Европе које су ратификовале предметни протокол.

Збирни месечни
статистички подаци
на дан 29.2.2024.

У ПРОЦЕДУРИ: 13.491
ОБРАЂЕНО: 151.189

Опширније...