ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

Поводом одлуке о увођењу ванредног стања коју су 15. марта 2020. године донели председник Републике, председник Народне скупштине и председник Владе Републике Србије и свим мерама које је с тим у вези, а у циљу сузбијања ширења вируса КОВИД-19, донела Влада Републике Србије, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности упућује апел грађанима Србије да се понашају у свему у складу са мерама Владе РС.

Повереник позива све грађане, а посебно оне старије животне доби, да се у актуелној епидемиолошкој ситуацији у Србији понашају одговорно, самодисциплиновано, да искажу пуно разумевање за постојеће околности у којима се нашло наше друштво као и безмало цело човечанство, као и на јединство понашања и деловања у складу са мерама и упутствима надлежних органа и тела Републике Србије, поштујући савете стручњака.

Само таквим дисциплинованим односом према себи самима и свом здрављу, али и према члановима своје породице, пријатељима, комшијама, колегама на послу и свим другим грађанима које срећемо макар само у пролазу, можемо допринети сузбијању ширења вируса КОВИД-19.

Повереник овом приликом констатује да су медији у Србији схватили значај ситуације у којем се наше друштво налази јер се у складу са апелом Повереника од 09 марта 2020. године, уздржавају од објављивања података о личности лица која су инфицирана вирусом КОВИД-19.

Збирни месечни 

статистички подаци 

на дан: 29.3.2024.

У ПРОЦЕДУРИ: 13.460

ОБРАЂЕНО: 153.085

Опширније...