ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

uzglavlje

У сали „Свечана већница“, у Суботици, у среду 22. марта 2023. године, са почетком у 10:30, одржана је панел дискусија на тему праћења спровођења новог Закона о заштити података о личности, којој су присуствовали руковаоци заштите података о личности, заинтересовани представници организација цивилног друштва и медија.

У панел дискусији учестовали су Повереник Милан Мариновић и заменица Повереника Сања Унковић као и представници Службе Повереника. Циљ панел дискусије је био разматрање примене новог Закона о заштити података о личности; и сагледавање могућности за његову бољу примену. Током панел дискусије, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милан Мариновић представио је извештаје о раду за претходне две године. Заменица Повереника Сања Унковић представила је положај институције Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, надлежности Повереника са акцентом на заштиту података о личности. У панел дискусији учествовали су и преставници Службе Повереника из Сектора за надзор над заштитом података о личности и Сектора за хармонизацију прописа и нормативне послове. Панел дискусије, које се у склопу пројектне подршке реализују у наредном периоду у 15 одабраних јединица локалне самоуправе, посебно су значајне и за подизање свести шире јавности и информисање грађана.

Подршку организацији панел дискусија пружа пројекат „Јачање владавине права у Републици Србији“ (ЕУ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ И ЗА ОСНОВНА ПРАВА) заједнички финансиран од стране ЕУ и немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ). За имплементацију пројектних активности у вези са заштитом података о личности задужен је Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

zaglavljestronger together

 

 

слика Суботица