COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION

logo novi


COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION



logo novi

COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE AND PERSONAL DATA PROTECTION

Version in Serbian only.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности оцењује као конструктиван начин на који је Комора јавних извршитеља реаговала на допис који јој је Повереник упутио указујући на повреде права на заштиту података о личности у поступцима које воде јавни извршитељи.

Комора је обавестила Повереника да је по пријему дописа Повереника, све јавне извршитеље упозорила на обавезу да своје радње ускладе са одредбама Закона о заштити података о личности.

Комора је нагласила да ово питање сматра веома важним и у циљу правилног предузимања свих мера ради отклањања и спречавања неправилности у обради података о личности, замолила одржавање састанка и консултација са представницима Повереника.

Служба Повереника ће изаћи у сусрет том захтеву и пружити одговарајућу стручну помоћ у разматрању свих питања у вези са ефикаснијим предузимањем потребних мера.

Министарство правде које је по Закону о извршењу и обезбеђењу надлежно за надзор над радом јавних извршитеља, а коме је Повереник истовремено када и Комори јавних извршитеља упутио допис у коме се указује на континуиране и учестале повреде Закона о заштити података о личности од стране јавних извршитеља, тим поводом се још није изјаснило.

Monthly Statistical Report
29.2.2024.

PENDING: 13.491
DONE: 151.189

Read more