COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION

logo novi


COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION



logo novi

COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE AND PERSONAL DATA PROTECTION

Version in Serbian only.

Поводом одлуке о увођењу ванредног стања коју су 15. марта 2020. године донели председник Републике, председник Народне скупштине и председник Владе Републике Србије и свим мерама које је с тим у вези, а у циљу сузбијања ширења вируса КОВИД-19, донела Влада Републике Србије, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности упућује апел грађанима Србије да се понашају у свему у складу са мерама Владе РС.

Повереник позива све грађане, а посебно оне старије животне доби, да се у актуелној епидемиолошкој ситуацији у Србији понашају одговорно, самодисциплиновано, да искажу пуно разумевање за постојеће околности у којима се нашло наше друштво као и безмало цело човечанство, као и на јединство понашања и деловања у складу са мерама и упутствима надлежних органа и тела Републике Србије, поштујући савете стручњака.

Само таквим дисциплинованим односом према себи самима и свом здрављу, али и према члановима своје породице, пријатељима, комшијама, колегама на послу и свим другим грађанима које срећемо макар само у пролазу, можемо допринети сузбијању ширења вируса КОВИД-19.

Повереник овом приликом констатује да су медији у Србији схватили значај ситуације у којем се наше друштво налази јер се у складу са апелом Повереника од 09 марта 2020. године, уздржавају од објављивања података о личности лица која су инфицирана вирусом КОВИД-19.

Monthly Statistical Report

29.3.2024.

PENDING: 13.460

DONE: 153.085

Read more