COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION

logo novi


COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION



logo novi

COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE AND PERSONAL DATA PROTECTION

Version in Serbian only.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Милан Мариновић, као независан државни орган надлежан за контролу поштовања два од основних људских права - права на обавештеност и права на заштиту приватности, констатује да је, у мору лоших и ружних вести, у ово време тешких искушења за цео свет, за грађане Србије најважнија али и најпотребнија информација од јавног значаја да од данас у Србију почиње да стиже помоћ из НР Кине.

Непотребно је и спомињати колико је ова вест, у времену затворених граница и изразитог одсуства солидарности међу државама, значајна за све наше грађане.

Помоћ у медицинској опреми и медицинским и заштитним средствима, а посебно, што је можда још значајније, у виду слања тима медицинских стручњака који су успели да у својој држави обуздају пошаст звану корона вирус, представља не само, толико потребну а тешко доступну, неопходну помоћ нашој држави и, пре свега, нашем здравственом систему, већ, што је подједнако значајно, и преко потребан морални подстицај и подршка за све грађане Србије, који нас уверава да нисмо сами у овој борби са подмуклим невидљивим непријатељем.

И као што се мноштво пута у историји потврдило да се прави пријатељ у невољи познаје, руководство и грађани НР Кине су овим гестом великог доброчинства показали да су нам прави и одани пријатељи, иако и сами у ситуацији у којој трпе тешке последице проузроковане корона вирусом.

Још једном, по ко зна који пут, показује се да није богат онај који поседује велике количине новца и друге материјалне вредности већ онај који има тако добре и тако велике и искрене пријатеље као што су Србији и њеним грађанима најмногољуднији народ и најмногољуднија држава света.

Овај несебични чин хуманости и доброчинства мора остати вечно запамћен и дубоко урезан у колективном сећању нашег народа као чин који је дошао у једном од најтежих тренутака у нашој историји.

Вечна захвалност НР Кини, њеном руководству и пријатељском кинеском народу за све што за нас чине у овим туробним данима великих искушења.

Живеле Република Србија и Народна Република Кина и сви њихови грађани!

Заједно до победе у борби против корона вируса!

Monthly Statistical Report

29.3.2024.

PENDING: 13.460

DONE: 153.085

Read more