COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION

logo novi


COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION



logo novi

COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE AND PERSONAL DATA PROTECTION

Version in Serbian only.

На иницијативу SHARE фондације, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности обратио се компанији Google и остварио писмену и усмену кореспонденцију са њиховим правним тимом.

Повереник је упознао Google са њиховом обавезом из члана 44. Закона о заштити података о личности да, као руковалац података о личности, одреде у писменом облику свог представника у Републици Србији.

Након што их је Повереник детаљно упознао са правним режимом заштите података о личности у нашој земљи, компанија Google је 21.05.2020. године писмено одредила свог представника у Републици Србији, и то канцеларију БДК Адвокати, Булевар краља Александра 28, Београд.

У складу са законом, овом представнику се, уз компанију Google, односно уместо ње, Повереник или друго лице може обратити у погледу свих питања у вези са обрадом података о личности, а у циљу обезбеђивања поштовања одредби овог закона.

Повереник на овом месту изражава захвалност компанији Google, као једној од највећих компанија на свету, с обзиром да је показала свест о обавези поштовања владавине права и приватности својих корисника у Републици Србији и дала пример свим другим страним компанијама које ову обавезу нису извршиле.

Monthly Statistical Report
29.2.2024.

PENDING: 13.491
DONE: 151.189

Read more