Version in Serbian only.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милан Мариновић и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић одржали су састанак којим је потврђен наставак добре сарадње две институције.

Уз честитке на избору, министар Ружић је информисао Повереника Мариновића о активностима које Министарство предузима како у примени прописа у области информација од јавног значаја и заштите података о личности, тако и о активностима на унапређењу нормативног ;оквира.

Тема састанка биле су и новине које се предлажу у Нацрту закона о изменама и допунама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја, а који је у финалној фази усаглашавања текста. Иако је Закон о слободном приступу оцењен као један од најбољих у свету у овој области од стране еминентних међународних невладиних организација, пракса је показала да постоји потреба да се закон додатно унапреди како би се обезбедила његова пуна примена, укључујући и јачање службе Повереника.

Рад независних тела, као корективни фактор, од изузетног је значаја за развој сваког демократског друштва, истакао је министар Ружић из ког разлога настављамо сарадњу у остварењу заједничког циља и унапређењу ове области.  

Повереник је истакао да, на бази искуства у односу на комуникацију и сарадњу коју је имао са министром Ружићем на функцији коју је претходно обављао, је убеђен да ће се и иначе добра сарадња Повереника и Министарства за државну управу наставити и продубити у наредном периоду, посебно с тога што суштински деле исте циљеве. Такође је указано на неке чланове Нацрта Закона о слободном приступу информацијама о којима би требало размислити у смислу њихове измене и дораде.


Monthly Statistical Report

in the field of Access to

Information and Personal

Data Protection

30.6.2020.

PENDING: 3.337

DONE: 90.777

Read more...
 Портал отворених података