COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION

logo novi


COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION



logo novi

COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE AND PERSONAL DATA PROTECTION

Version in Serbian only.

Дана 16. и 17. новембра 2020. године у организацији Службе Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности одржана је дводневна online обука на тему „Примена Закона о заштити података о личности“.

Услед ситуације која је проузрокована вирусом SARS-CoV-2 предметна обука одржана је путем „Zoom“ апликације, а обуци су присуствовали представници различитих државних органа и институција, судије, адвокати, као и представници привредног сектора. Укупно је било 27 регистрованих учесника.

Обука је била прилагођена лицима за заштиту података о личности односно фокус је био на питањима која су од значаја за њихов рад, с обзиром на то да су они били учесници обуке.

Повереник ће се потрудити да и у наредном периоду одржава сличне обуке како би свим заинтересованима лицима помогао да унапреде знања из области заштите података о личности, да укаже на обавезе које проистичу из Закона, али и да предочи остала питања и теме у вези са применом Закона о заштити података о личности.

Стога, Повереник упућује позив свим заинтересованим лицима да му се обрате уколико би у наредном периоду желели да присуствују обукама које ће организовати Служба Повереника.