COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION

logo novi


COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE
AND PERSONAL DATA PROTECTION



logo novi

COMMISSIONER
FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE AND PERSONAL DATA PROTECTION

Version in Serbian only.

Од среде 26.9. до петка 28.9.2018. године биће организовано низ догађаја којима се обележава Међународни дан права јавности да зна.

-           У среду 26.9.2018. године од 10,00 до 17,00 часова у Хотелу „Зира“, биће одржан округли сто на тему „У сусрет изменама и допунама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја“ у организацији УСАИД-а и Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

-           У четвртак 27.9.2018. године од 12,00 до 14,30 часова у Медија центру биће одржан Форум о слободном приступу информацијама – „Зашто је слободан приступ информацијама важан за нас?“ у организацији УСАИД-а и ЦРТЕ.

-           У петак 28.9.2018. године од 11,00 до 14,00 часова, у свечаној сали Kлуба посланика, у Улици Толстојева 2, у Београду, биће свечано обележен Међународни дан права јавности да зна у организацији Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности и Мисије ОЕБС у Србији. Том приликом традиционално Повереник ће уручити признања представницима органа јавних власти који су се у протеклих годину дана истакли у афирмисању права јавности да зна и транспарентности рада.

            Закон о слободном приступу информацијама од јавног значаја који је донедавно сматран најбољим законом у овој области, ускоро се мења. Да ли се предложеним решењима стварају недодирљиви органи јавне власти и да ли ће бити заштићених? Да ли ће предложене измене закона обесмислити функцију Повереника за приступ информацијама од јавног значаја и заштиту података о личности? На ова питања отворени смо да тражимо и пружимо одговоре.

            За све додатне информације можете се обратити г. Марку Милошевићу на имејл: marko.milosevic@poverenik.rs као и гђи Славољупки Павловић на имејл: slavoljupka.pavlovic@poverenik.rs.