Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/vhosts/poverenik.rs/httpdocs/plugins/system/falangdriver/falangdriver.php on line 109
Saopštenje za javnost, 28.09.2006. - Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Zastarelo
Čitaj mi

Međunarodni dan prava javnosti da zna, 28. septembar, obeležen je ove godine nizom aktivnosti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i većem broju drugih mesta u Srbiji, u okviru zajedničke akcije Poverenika za informacije od javnog značaja i USAID, ABA CEELI, Misije OEBS u Srbiji, Fonda za otvoreno društvo, Koalicije NVO za slobodu pristupa informacijama i NUNS-a.   

Centralni skup je održan u Beogradu, u Medija centru, uz učešće velikog broja predstavnika medija, NVO, organa vlasti, kao i članova diplomatskog kora. Skupu su se obratili: Ivana Dulić-Marković, potpredsednica Vlade  Republike Srbije, Majkl S. Polt, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji, Hans Ola Urstad, šef Misije OEBS u Srbiji, Rodoljub Šabić, Poverenik za informacije od javnog značaja i Nadežda Gaće, predsednica NUNS-a.

Tom prilikom, Poverenik za informacije Rodoljub Šabić uručio je dr Aleksandru Popoviću, ministru nauke i zaštite životne sredine, priznanje dodeljeno ministarstvu na čijem čelu se nalazi za doprinos ostvarivanju slobode pristupa informacijama.

Žiri, sastavljen od predstavnika NUNS-a, NDNV, Fonda za otvoreno društvo, Transparentnost Srbija, Centra za unapređenje pravnih studija, NVO „Sretenje“ i UGS „Nezavisnost“, odlučio je da Ministarstvu za nauku i zaštitu životne sredine dodeli priznanje u konkurenciji još 14 drugih organa vlasti. To su: Vrhovni sud, Narodna skupština, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo finansija, Narodna banka, Izvršno veće AP Vojvodine, Skupština AP Vojvodine, Grad Novi Sad, opštine Smederevo, Šabac i Prokuplje, Okružni sud u Beogradu, Okružni sud u Novom Sadu i Peti opštinski sud u Beogradu.

Na svim skupovima podeljena je velika količina prigodnog materijala, letaka, lifleta i vodiča kroz Zakon o slobodnom pristupu informacijama.

Povodom dana prava javnosti da zna, Poverenik za informacije je, u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji, objavio posebno izdanje Vodiča kroz Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja na romskom jeziku.

 

Zbirni mesečni statistički podaci
na dan 29.2.2024.

U PROCEDURI: 13.491
OBRAĐENO: 151.189

Opširnije...