POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTIlogo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

POLITIKA PRIVATNOSTI

Ovom internet stranicom upravlјa Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti (u dalјem tekstu: Poverenik) i odgovoran je za sadržaje koji se na njoj nalaze. Poverenik poštuje privatnost svojih korisnika i zbog toga ne obrađuje nikakve informacije o korisniku, kao što su IP adrese, adrese e-pošte i / ili druge informacije o posetiocima stranice. Upravo zbog toga Poverenik i ne koristi "kolačiće" putem kojih bi bilo moguće prikupiti neke od Vaših podataka o ličnosti.

"Kolačić" je mali podatak koji veb stranica može poslati vašem pretraživaču, a koji se onda može čuvati na tvrdom disku. Ako ste zabrinuti zbog vaše privatnosti i korišćenja tehnologije "kolačići", možete podesiti pregledač da vas obavesti kada primite "kolačić". Možete da postavite svoj pregledač da odbije "kolačiće" koje pokušavaju poslati druge veb stranice.

Takođe, ne koristimo Google analitiku ili neku vrstu slične usluge za prikuplјanje podataka.

Poverenik na svojoj veb stranici putem linkova Vam daje mogućnost povezivanja sa drugim veb stranicama (Google+, YouTube kanal Poverenika), baš kao što se te stranice mogu povezati sa našom.  

Važno je da znate da druge veb stranice funkcionišu u skladu sa njihovim Uslovima korišćenja i Pravilima privatnosti i da Poverenik nema kontrolu nad istima, da ne poseduje njihove podatke, niti može da garantuje, ili da bude odgovoran za bilo koji sadržaj, reklamu, proizvode ili druge materijale koji su dostupni na tim veb stranicama.

Na našoj internet stranici https://www.poverenik.rs/sr/ integrisali smo preko softverskog dodatka, priklјučka (plug-in), naš službeni Tviter nalog @PoverenikRS na kojem postavlјamo i neke informacije koje, da to nismo učinili, ne bi bile vidlјive na samom sajtu. Tim nalogom upravlјa američka kompanija Twitter u skladu sa svojom Politikom privatnosti i zbog pomenutog priklјučka na sajtu, u mogućnosti je da prati i posetioce https://www.poverenik.rs .

Iz navedenog razloga predlažemo da na svojim pretraživačima instalirate Privacy Badger (besplatan dodatak koji je napravila Fondacija za elektronske granice (Electronic Frontier Foundation – EFF), organizacija koja se bavi zaštitom prava u digitalnom svetu), ili drugi alat koji vas štiti od praćenja dok pregledate veb.

U slučaju da dođe do izmene postojeće Politike privatnosti, blagovremeno ćemo vas obavestiti na uočlјiv način.

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi sa ovom Politikom privatnosti, molimo Vas da nas kontaktirate na office@poverenik.rs.

Zbirni mesečni statistički podaci

na dan 31.5.2024.

U PROCEDURI: 14.044

OBRAĐENO: 158.382

Opširnije...