viber slika 2021 04 08 14 30 38 003

Nakon uspešno sprovedene resertifikacione provere u skladu sa zahtevima standarda ISO/IEC 27001:2013 (Information Security Management System), kao i provere u cilju usaglašenosti sa propisima o privatnosti prema zahtevima novog međunarodnog standarda ISO/IEC 27701:2019 (Privacy Information Management System, skr.PIMS), dana 08.04.2021. godine od strane Igora Panina, direktora „Quality Austria Center“ d.o.o. Beograd, Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milanu Marinoviću svečano su uručeni sertifikati navedenih standarda, čime je nastavljen put trasiran 2017. godine kada se Poverenik, shvatajući značaj informacione bezbednosti, prvi put sertifikovao prema zahtevima standarda 27001. Svečanom uručenju prisustvovali su, pored poverenika, Sanja Unković, zamenica poverenika i Radoje Gvozdenović, pomoćnik generalnog sekretara za informacione tehnologije.

Na Četvrtoj sednici Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije održanoj 25. marta 2021. godine; Sanja Unković izabrana je za zamenicu Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti - za zaštitu podataka o ličnosti.

Sanja Unković je od februara  2011. godine zaposlena  u  Službi Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti  u Sektoru za nadzor koji se bavi zaštitom podataka o ličnosti.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primio je 19.03.2021. godine pismenu odluku Wizz Air Hungary Airlines Limited, sa sedištem u Budimpešti, kojom ovo privredno društvo imenuje svog predstavnika za Republiku Srbiju, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Predstavnik ovog privrednog društva za Republiku Srbiju je advokat Igor V. Denčić, sa adresom Terazije 8, Beograd.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primio je 17.03.2021. godine pismenu odluku;Acer Sales International SA, sa sedištem u Švajcarskoj, kojom ovo privredno društvo imenuje svog predstavnika za Republiku Srbiju, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti,

Predstavnik ovog privrednog društva za Republiku Srbiju je Advokatska kancelarija Moravčević, Vojnović i Partneri AOD Beograd, sa adresom Bulevar vojvode Bojovića br. 6-8, Beograd.

 Portal otvorenih podataka

Zbirni mesečni statistički
podaci iz oblasti dostupnosti
informacijama i zaštite
podataka o ličnosti

na dan 31.3.2021.
U PROCEDURI: 3.394
OBRAĐENO: 99.220

Opširnije...