Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Milan Marinović, primio je danas predstavnike USAID Projekta za odgovornu vlast (GAI), Jacquelyn Williams-Bridgers i Benjamin Allen, sa saradnicima.

U dužem, otvorenom i srdačnom razgovoru, poverenik je upoznao predstavnike USAID sa aktivnostima koje realizuje, kao i sa izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja koje je predložio nadležnom Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Istovremeno, poverenik je najavio obeležavanje Međunarodnog dana prava javnosti da zna, 28. septembra 2019. godine i ponovio poziv predstavnicima USAID da uzmu učešće na ovom skupu.

Povodom video-zapisa koji se pojavio na društvenim mrežama, na kojem neovlašćena lica pristupaju podacima o ličnosti korisnika usluga Crvenog krsta u Medveđi, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pokrenuo je postupak nadzora prema Crvenom krstu Srbije.

O rezultatima sprovedenog nadzora javnost će biti blagovremeno obaveštena.

EUROJUST Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Milan Marinović, primio je danas Dianu Alonso Blas, službeno lice za zaštitu podataka o ličnosti Eurodžast-a.

Glavna tema razgovora se odnosila na zaključenje Sporazuma o saradnji sa Eurodžast-om i način ostvarivanja buduće saradnje između Eurodžast-a, s jedne strane i Poverenika i drugih nadležnih organa u Srbiji, s druge strane.

NVO5.9.2019 Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Milan Marinović, primio je danas predstavnike organizacija civilnog društva koje su, pored ostalog, posvećene zaštiti privatnosti i podataka o ličnosti, i to: Komiteta pravnika za ljudska prava (Yucom), Šer Fondacije (Share), Partnera za demokratske promene Srbija (Partneri Srbija) i Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP).

Упознајте Повереника

Zbirni mesečni statistički podaci iz oblasti dostupnosti informacija i zaštite podataka o ličnosti na dan 31.8.2019. U PROCEDURI: 3.426 OBRAĐENO: 80.683

Opširnije...
Portal otvorenih podataka