POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTIlogo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti obeležava Dan zaštite podataka o ličnosti u petak, 28. januara 2022. godine, od 11.00 do 13.00 časova.

Tom prilikom ukazaćemo na trenutno stanje zaštite podataka o ličnosti, da li je i kako važeći zakon iz ove oblasti unapredio ostvarivanje ovog prava, i na kraju kakva su očekivanja od nove Strategije zaštite podataka o ličnosti koja je u procesu izrade.

Govornici će istaći značaj primene ovog prava i jačanja institucije Poverenika u procesu evropskih integracija Republike Srbije. Zamenik poverenika predstaviće najnoviju publikaciju pod nazivom „ Zaštita podataka o ličnosti: Stavovi i mišljenja Poverenika“.

Ovim putem vas pozivamo da obeležavanje događaja ispratite u direktnom prenosu na  Youtube kanalu Poverenika putem sledećeg linka 

slika Palić

Višečlana delegacija Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, na čelu sa poverenikom Milanom Marinovićem i zamenikom poverenika Sanjom Unković, učestvuje na drugoj radionici Radne grupe za pripremu Strategije zaštite podataka o ličnosti na Paliću. Na ovoj radionici razmatrani su vizija, opšti i posebni ciljevi i mere koje treba da obuhvati Strategija.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primio je 20.12.2021. godine pismenu odluku Pirelli Tyre S.p.A., sa sedištem u Italiji, kojom ovo privredno društvo imenuje svog predstavnika za Republiku Srbiju, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Predstavnik ovog privrednog društva za Republiku Srbiju je advokatska kancelarija Karanović & Partners, sa sedištem u ulici Resavska broj 23, Beograd.

 

Obuka ZZPL 8 9 12 21  

Služba Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti održala je 8. i 9. decembra 2021. godine, onlajn obuku na temu „Primena Zakona o zaštiti podataka o ličnosti“ svim zainteresovanim licima koja su nam se obratila za zahtevom. ;

Ovo je poslednja obuka u 2021. godini koju je organizovala Služba Poverenika iz oblasti zaštite podataka o ličnosti. Poverenik poziva sva zainteresovana lica za predstojeće obuke iz ove oblasti, da mu se obrate sa zahtevom putem e mail adrese: office@poverenik.rs .

Naglašavamo da su sve obuke koje Služba Poverenika održava nekomercijalnog karaktera, bez finansijske nadoknade.

Zbirni mesečni statistički
podaci
 iz oblasti dostupnosti
informacijama
 i zaštite
podataka
 o ličnosti

na dan 31.12.2021.
U PROCEDURI: 3.118
OBRAĐENO: 108.330

Opširnije...