slika

Poverenik Milan Marinović i zamenica poverenika Sanja Unković sastali su se danas sa delegacijom Misije OEBS u Srbiji. Ovo je prva zvanična poseta Službi Poverenika novog šefa Misije OEBS-a u Srbiji, ambasadora Jana Bratua.

Povodom inicijative Zaštitnika građana, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti će pokrenuti postupak utvrđivanja činjenica u vezi sa obradom podataka o ličnosti dece - polaznika Istraživačke stanice Petnica, a u svrhu eventualnog pokretanja inspekcijskog nadzora, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

1.25.621

 

Danas je u u organizaciji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Projekta za odgovornu vlast Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) organizovan onlineForum o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja – „Informacije o zaštiti životne sredine – koliko je teško doći do njih?“ kako bi ukazali na značaj prava na slobodan pristup informacijama od javnog značaja u oblasti zaštite životne sredine.

Poverenik Milan Marinović i pomoćnica generalnog sekretara Slavoljupka Pavlović, prisustvovali su juče sastanku Svetske banke, povodom njihove Inicijative za unapređenje transparentnosti i odgovornosti u Srbiji. Poverenik Milan Marinović je izabran za člana Organizacionog komiteta a Slavoljupka Pavlović za njegovog zamenika.

Povodom informacija koje su se pojavile u javnosti, u vezi sa video nadzorom, instaliranim u objektu tržnog centra, a koji je, prema istim navodima, ugrozio privatnost posetilaca trgovinskih radnji, na taj način što kamere snimaju osobe koje se nalaze u kabinama za presvlačenje, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti će otvoriti postupak nadzora radi utvrđivanja relevantnih činjenica. O ishodu nadzora javnost će biti blagovremeno obaveštena.

 Portal otvorenih podataka

Zbirni mesečni statistički
podaci
 iz oblasti dostupnosti
informacijama
 i zaštite
podataka
 oličnosti

na dan 30.6.2021.
U PROCEDURI: 3.544
OBRAĐENO: 101.898

Opširnije...