Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Milan Marinović primio je Mateju Norčič Štamcar, zamenicu ambasadora i Noru Hairinen, šeficu političkog sektora Delegacije EU u Srbiji.

Predmet razgovara bila su ljudska prava i njihova zaštita u Srbiji, a posebno  pravo na zaštitu podataka o ličnosti. Zamenica ambasadora pokazala je posebno interesovanje za aktivnosti Poverenika u oblasti zaštite podataka o ličnosti i izazove koje sa sobom nosi predstojeća primena novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, kao i za inicijativu Poverenika za odlaganjem primene novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Predstavnici Delegacije EU u Srbiji  naglasili su važnost delovanja Poverenika kao nezavisne institucije u oblasti zaštite podataka o ličnosti i iskazali spremnost EU da pomogne daljem razvoju i jačanju institucije.


 Zbirni mesečni statistički podaci iz oblasti dostupnosti informacija i zaštite podataka o ličnosti na dan 31.10.2019. U PROCEDURI: 3.959 OBRAĐENO: 82.810

Opširnije...
 Portal otvorenih podataka