Čitaj mi

NVO5.9.2019 Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Milan Marinović, primio je danas predstavnike organizacija civilnog društva koje su, pored ostalog, posvećene zaštiti privatnosti i podataka o ličnosti, i to: Komiteta pravnika za ljudska prava (Yucom), Šer Fondacije (Share), Partnera za demokratske promene Srbija (Partneri Srbija) i Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP).

Ove organizacije su obavestile Poverenika o svojim dosadašnjim, kao i planiranim aktivnostima u narednom periodu, u vezi sa izazovima koje donosi primena Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Poverenik je posebno ukazao da će u narednom periodu održati brojne obuke za odgovarajuće predstavnike rukovalaca i obrađivača podataka o ličnosti, kako bi se ovi što bolje osposobili za primenu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Takođe, Poverenik je istakao i da organizacije civilnog društva smatra kompetentnim i odgovornim saradnicima u oblasti zaštite podataka o ličnosti, posebno u nastupajućim aktivnostima podizanja javne svesti o pravima i obavezama koje proizlaze iz predmetnog Zakona.


Zbirni mesečni statistički podaci

iz oblasti dostupnosti informacijama

i zaštite podataka oličnosti

na dan 31.7.2020.

U PROCEDURI: 3.325

OBRAĐENO: 92.513

Opširnije...
 Portal otvorenih podataka