Čitaj mi

EUROJUST Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Milan Marinović, primio je danas Dianu Alonso Blas, službeno lice za zaštitu podataka o ličnosti Eurodžast-a.

Glavna tema razgovora se odnosila na zaključenje Sporazuma o saradnji sa Eurodžast-om i način ostvarivanja buduće saradnje između Eurodžast-a, s jedne strane i Poverenika i drugih nadležnih organa u Srbiji, s druge strane.

Poverenik je upoznao Dianu Alonso Blas sa izazovima u vezi primene Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, kao i sa aktivnostima koje sprovodi i koje planira da sprovodi u narednom periodu, s posebnim akcentom na predstojeće obuke u oblasti zaštite podataka o ličnosti.

Takođe, poverenik je upoznao gospođu Blas i sa aktivnostima koje se ostvaruju u vezi sa izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.


Zbirni mesečni statistički podaci iz oblasti dostupnosti informacija i zaštite podataka o ličnosti na dan 31.1.2020. U PROCEDURI: 3.919 OBRAĐENO: 87.612

Opširnije...
 Portal otvorenih podataka