POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Milan Marinović, primio je danas predstavnike USAID Projekta za odgovornu vlast (GAI), Jacquelyn Williams-Bridgers i Benjamin Allen, sa saradnicima.

U dužem, otvorenom i srdačnom razgovoru, poverenik je upoznao predstavnike USAID sa aktivnostima koje realizuje, kao i sa izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja koje je predložio nadležnom Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Istovremeno, poverenik je najavio obeležavanje Međunarodnog dana prava javnosti da zna, 28. septembra 2019. godine i ponovio poziv predstavnicima USAID da uzmu učešće na ovom skupu.

Takođe, poverenik je upoznao predstavnike USAID i sa aktuelnim izazovima u odnosu na primenu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, kao i sa aktivnostima koje, s tim u vezi, ostvaruje i koje planira da ostvaruje u narednom periodu, s posebnim akcentom na predstojeće obuke velikog broja rukovalaca i obrađivača podataka o ličnosti.

Predstavnici USAID su se zahvalili na svim primljenim informacijama i izrazili spremnost da podrže Poverenika u njegovim aktivnostima na afirmaciji, kako prava na pristup informacijama od javnog značaja, tako i prava na zaštitu podataka o ličnosti.


Zbirni mesečni statistički podaci
na dan 29.2.2024.

U PROCEDURI: 13.491
OBRAĐENO: 151.189

Opširnije...