Čitaj mi

Sutra, 27.9.2019. u Beogradu će, tradicionalno već 14. put, biti održan skup na kojem će biti obeležen Međunarodni dan prava javnosti da zna.

Skup će biti održan u organizaciji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji, Koalicijom za slobodu pristupa informacijama, Udruženjem novinara Srbije i Nezavisnim udruženjem novinara Srbije, uz učešće predstavnika medija, udruženja građana, organa vlasti, kao i članova diplomatskog kora.

Skupu će se obratiti: Milan Marinović, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, nj.e. Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, nj.e. Ambasador Andrea Oricio, šef Misije OEBS u Srbiji i Tobias Flesenkemper, šef Misije Saveta Evrope u Beogradu.

Na skupu će biti uručena priznanja predstavnicima organa javne vlasti koji su se u proteklih godinu dana istakli u afirmisanju prava javnosti da zna.

Na skupu će biti predstavljena;i publikacija "VIII - Slobodan pristup informacijama – Stavovi i mišljenja Poverenika".


Zbirni mesečni statistički podaci iz oblasti dostupnosti informacija i zaštite podataka o ličnosti na dan 31.1.2020. U PROCEDURI: 3.919 OBRAĐENO: 87.612

Opširnije...
 Portal otvorenih podataka