Čitaj mi

#COVID_RS Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Milan Marinović, pozdravlja zajedničko saopštenje „Obaveza dokumentovanja ne prestaje u krizi, nego postaje još značajnija“, koje su 4 maja 2020. godine potpisali Međunarodna konferencija poverenika za informacije (ICIC), u čijem radu učestvuje Poverenik, Međunarodni savet arhivista (ICA), UNESCO i još nekoliko drugih organizacija.

U predmetnom saopštenju, ICIC, ICA, UNESCO i drugi pozivaju organe vlasti, poslovni sektor i istraživačku zajednicu širom sveta, da dokumentuju odluke koje su doneli i transakcije koje su ostvarili za vreme trajanja pandemije COVID-19, kao korisne za današnje vreme i za budućnost.

Iskustvo nas uči da je sačuvana dokumentacija koja je nastala tokom drugih pandemija, npr. „Španskog gripa“ (1918), bila od velike koristi za savladavanje problema i nedaća u narednim, sličnim situacijama. U tom smislu, građa nastala tokom pandemije virusa COVID-19 biće od velike koristi u daljem izučavanju pandemije u cilju blagovremenog preduzimanja potrebnih mera.

https://www.informationcommissioners.org/icic-signs-joint-statement-on-the-duty-to-document-decisions-and-transactions-now-and-for-the-futurе

Zbirni mesečni statistički

podaci iz oblasti dostupnosti

informacijama i zaštite

podataka o ličnosti

na dan 30.11.2020.

U PROCEDURI: 3.115

OBRAĐENO: 95.482

Opširnije...
 Portal otvorenih podataka