Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pozdravlja donošenje Uredbe o primeni rokova u upravnim postupcima za vreme vanrednog stanja, koju je 24. marta 2020. godine donela Vlada uz supotpis Predsednika Republike.

Donošenjem ove uredbe otklonjene su brojne nedoumice koje su u odnosu na tok i računanje rokova za vreme vanrednog stanja imali organi vlasti i građani koji su se proteklih dana u sve većem broju obraćali Povereniku radi tumačenja računanja rokova u postupcima koji se vode po zakonima po kojima je nadležan da postupa Poverenik a, pre svega, po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Kako i rokovi po navedenim zakonima spadaju u rokove u upravnim postupcima, Poverenik obaveštava sve zainteresovane da će, dok traje vanredno stanje, postupati saglasno uredbi i istovremeno poziva sve da poštuje rokove propisane uredbom.


Zbirni mesečni statistički podaci iz oblasti dostupnosti informacija i zaštite podataka o ličnosti na dan 31.3.2020. U PROCEDURI: 3.550 OBRAĐENO: 89.807

Opširnije...
 Portal otvorenih podataka