POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Zastarelo
Čitaj mi

U organizaciji Službe Poverenika za informacije od javnog značaja, a u izdanju „Službenog glasnika RS“, krajem ove sedmice, biće objavljeno specijalno izdanje - Vodiča kroz Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.         

Tim povodom Poverenik Rodoljub Šabić je izjavio sledeće:

„Prvo izdanje Vodiča prezentirano je javnosti još sredinom aprila ove godine. To je tekst koji je nastao u okviru projekta podržavanog od strane Misije OEBS-a u SCG, a delo je tima eksperata koalicije NVO za slobodu pristupa informacijama i OEBS-a.

Tekst, koji sada objavljujemo, samo se neznatno razlikuje od prve verzije. Njegovo objavljivanje motivisano je željom i potrebom da se Vodič pojavi i u ćiriličnom izdanju i u znatno većem tiražu, ovaj put u tiražu od 20.000 primeraka. Ovo izdanje Vodiča predstavljaće još jedan doprinos naporima da se naša javnost upozna sa sadržinom novog Zakona i demokratskim potencijalima koje nudi. Sledeći korak u tom pravcu će, već početkom jeseni, biti objavljivanje Vodiča na mađarskom, slovačkom, rumunskom i albanskom jeziku".

 


Zbirni mesečni statistički podaci
na dan 29.2.2024.

U PROCEDURI: 13.491
OBRAĐENO: 151.189

Opširnije...