POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Zastarelo
Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i Jens Modvig direktor kancelarije Ujedinjenih nacija u našoj zemlji razgovarali su o rezultatima i problemima u demokratskoj tranziciji Srbije, a posebno o ostvarivanju slobode pristupa informacijama kao bitnoj pretpostavci uspešnog toka tranzicije.

S tim u vezi Poverenik Rodoljub Šabić je izjavio:

„Direktor kancelarije UN podržao je napore usmerene na unapređenje slobode pristupa informacijama i kao vrlo vredne ocenio rezultate rada Poverenika za informacije i njegove službe.

U razgovoru je potvrđena puna saglasnost u vezi s tim da sloboda pristupa informacijama predstavlja bitnu polugu za ostvarivanje veoma važnih ciljeva tranzicije, kao što su  npr. vlast kontrolisana od javnosti, moderna uprava i mediji imanentni demokratskom društvu. Poseban predmet razgovora je bio doprinos koji sloboda pristupa informacijama daje, odnosno može dati u borbi protiv zloupotreba i korupcije.

Saglasno smo ocenili da je veoma važno da naši organi vlasti nastoje da svakodnevno unapređuju svoje odnose sa javnošću, povećavaju preglednost svog poslovanja i čine dostupnim javnosti što više informacija. Zadovoljan sam što je i ovaj razgovor potvrdio da u implementaciji demokratskih standarda o slobodi pristupa informacijama možemo računati i na podršku i pomoć UN.“

 

Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...