POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

IMG 4821Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović, primio je šefa Misije Saveta Evrope u Beogradu Tobiasa Flesenkempera i sa njim razgovarao o pitanjima iz oblasti rada Poverenika.

Glavna tema razgovora se odnosila na aktivnosti u oblasti zaštite podataka o ličnosti i izazove koje sa sobom nosi predstojeća primena novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, s posebnim osvrtom na inicijativu Poverenika upućenu Narodnoj skupštini u vezi odlaganja primene novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, kao i potpisivanje Protokola kojim se menja Konvencija o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka (Konvencija 108) Saveta Evrope, usvojenе 2018. godine. Šef Misije SE i poverenik su se usaglasili da bi bilo veoma korisno da Konvencija bude ratifikovana što je pre moguće.

Gospodin Flesenkemper je čestitao gdinu Marinoviću izbor na funkciju Poverenika  i izrazio zainteresovanost i za druge izazove sa kojima se Poverenik suočava u radu, uključujući problematiku slobode pristupa informacijama. Takođe, šef Misije SE izrazio je punu spremnost svoje organizacije da pruži podršku aktivnostima Poverenika. 


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...