POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

 

Poverenik 23 5 2022“Razvoj novih tehnologija, ali i pandemija izazvana koronavirusom, povećali su ponudu i potražnju različitih roba i usluga u digitalnoj sferi. Brojne su prednosti onlajn poslovanja, ali takvo okruženje, uz manjak znanja, donosi i različite rizike. Poverenik intenzivno radi na podizanju svesti kako građana, tako i rukovaoca podataka – različitih institucija i privrednih subjekata.

Pored Poverenika akteri u polju zaštite podataka o ličnosti su i lica za zaštitu podataka koje je u Srbiji imenovalo nešto više od 4000 subjekata. Kompanije koje su ispunile tu svoju zakonsku obavezu time su doprinele povećanju sigurnosti podataka o ličnosti naših građana” rekao je poverenik Milan Marinović, na skupu pod nazivom “Ambasadori odgovornog poslovanja u digitalno doba” koji je održan juče u Beogradu. Skup su organizovali Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Propulsion u saradnji sa Poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Udruženjem za usklađenost u poslovanju, a u okviru programa Nova pismenost.

Na skupu je održan panel “Ono sve što znaš o meni”, na kojem je govorio Marko Antić, v.d. pomoćnika generalnog sekretara u Sektoru za nadzor nad zaštitom podataka o ličnosti u Službi Poverenika.

Inicijativa “Ambasadori odgovornog poslovanja” okuplja vodeće kompanije i poslovna udruženja u Srbiji sa ciljem da kompanije usklade svoja poslovanja sa zakonskim obavezama i međunarodnim standardima i edukuju potrošače o njihovim digitalnim pravima.

 


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...