POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti učestvuje u sprovođenju projekta „Podrška jačanju vladavine prava u Republici Srbiji“ u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ). Cilj ovog projekta je podizanje kapaciteta za ostvarivanje ciljeva i obaveza koje proizlaze iz Poglavlja 23 – pravosuđe, osnovna prava u postupku procesa stabilizacije i pridruživanja Republike Srbije Evropskoj Uniji.

Služba Poverenika će u navedenom periodu održati 15 panel diskusija i 15 tematskih obuka iz oblasti zaštite podataka o ličnosti širom Srbije. Svrha panel diskusija je da se uoče poteškoće u primeni prava na zaštitu podataka o ličnosti kako bi se dali predlozi za unapređenje pravnog okvira, dok su tematske obuke prevashodno namenjene licima za zaštitu podataka o ličnosti.

Prva tematska obuka održaće se u Novom Sadu 21.decembra 2022. godine za organe javne vlasti.

Projekat „Podrška jačanju vladavine prava u Republici Srbiji“ (EU ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE I ZA OSNOVNA PRAVA) finansiran je od strane EU i Nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a za implementaciju je zadužena Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ). Više o ovom projektu možete pročitati na sajtu Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).

 

GIZ


Zbirni mesečni statistički podaci
na dan 29.2.2024.

U PROCEDURI: 13.491
OBRAĐENO: 151.189

Opširnije...