POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Predstavnici Službe Poverenika Maja Veličković, Duško Gudurić i Dragan Milovanović su 29. i 30. septembra u okviru Digitalne ekspedicije održali predavanja za đake viših razreda osnovne škole iz Obrenovca i okoline. Predavanja su održana u prostorijama novootvorene zgrade biblioteke „Vlada Aksentijević“ u Obrenovcu. Tom prilikom deci su predstavljeni novi video spotovi, prilagođeni najmlađima, a koji se ovih dana emituju na brojnim televizijskim stanicama u okviru kampanje „Podaci o ličnosti su naše blago, kako ih možemo zaštititi?“. Poverenik je uz pomoć programa „Nova pismenost“, koji zajednički realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i organizacija Propulsion pripremio brošuru za decu, čiji je autor Dragan Ilić, navedene spotove za decu i televizijsku kampanju.

Cilj ovih predavanja je edukacija najmlađih sugrađana kao predstavnika nove generacije koja raste u dobu ubrzanog razvoja veštačke inteligencije i sveopšte digitalizacije o tome šta su podaci o ličnosti, zašto i kako ih mogu zaštititi kao i kako oni sami mogu pomoći starijim sugrađanima koji se ne snalaze u novom digitalnom okruženju. 

Karavan „Digitalna ekspedicija” se sprovodi uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za IT i eUpravu, Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) i evropskom organizacijom Propulsion.

Više informacija možete potražiti na sajtu digitalnaekspedicija.gov.rs.

 

DigXObrenovac

 

 


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...