POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Slavoljupka Pavlović, v.d. pomoćnica generalnog sekretara (Sektor za žalbe i izvršenja u oblasti pristupa informacijama) u Službi Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti održala je 09. novembra 2023. godine onlajn obuku iz oblasti primene Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja za 120 predstavnika različitih organa javne vlasti. Obuka pod nazivom „Kako ispravno postupiti po zahtevu za pristup informacijama  -korak po korak“ bila je usmerena na otklanjanje najčešćih grešaka u postupanju organa javne vlasti po zahtevima za pristup informacijama.

Obuci su prisustvovali predstavnici različitih organa javne vlasti, ponajviše iz organa lokalne samouprave, centara za socijalni rad, zdravstvenih ustanova i naučnih instituta. Pitanja na koja se nakon predavanja odgovaralo dokaz su opravdanosti ovako usmerene obuke na konkretne, učestale probleme i nedoumice u postupanju po prijemu zahteva za pristup informacijama. Polaznici obuke su upoznati sa time o čemu se posebno mora voditi računa prilikom postupanja po zahtevima i šta se i u kom roku mora dostaviti Povereniku u postupku po žalbi, da bi postupanje bilo ispravno. 

Prezentaciju sa predavanja možete preuzeti OVDE (pdf verzija).

Naplata nužnih troškova izrade kopije dokumenta na kojima se nalaze informacije od javnog značaja, vrši se na račun Uprave za trezor Ministarstva finansija 840-742328843-30, model 97, sa pozivom na broj opštine.

Ukoliko ste zainteresovani za obuke koje organizuje Poverenik, obratite se sa Vašim zahtevom na imejl office@poverenik.rs

 

Obuka 9 11 2023 Slavoljupka


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...