POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Dana 8. februara 2024. godine zamenica Poverenika Sanja Unković održala je uvodnu reč na otvaranju Obuke lica za zaštitu podataka o ličnosti u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu (NAJU). Polaznike su, pored zamenice Poverenika, pozdravili prof. dr Svetlana Jovanović iz kabineta predsednika Vlade, Zoran Mišić zamenik direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Dejan Raketić pomoćnik direktora NAJU.;

Zamenica Poverenika upoznala je polaznike obuke sa aktuelnim stanjem u oblasti zaštite podataka o ličnosti u Republici Srbiji, istakavši značaj i ulogu lica za zaštitu podataka o ličnosti i apelujući na organe vlasti i druge rukovaoce koji su dužni da odrede lice za zaštitu podataka o ličnosti da to što pre učine i o tome obaveste Poverenika, odnosno da po potrebi ažuriraju podatke o licu za zaštitu podataka o ličnosti i da kao podatke za kontakt tih lica ne navode njihove privatne adrese i brojeve telefona.

Pored navedenog, zamenica je ukazala na neophodnost izmene i dopune važećeg Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, kojima će, između ostalog, na efikasniji način biti regulisan položaj, uslovi za određivanje i obaveze lica za zaštitu podataka o ličnosti.

Ova obuka je razvijena u okviru projekta Svetske banke „ Usluge obuke službenika za zaštitu podataka i podizanje svesti državnih službenika u skladu sa GDPR-om, Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i sigurnosti podataka Republike Srbije i Zakonom o informacionoj bezbednosti Republike Srbije“ čiji je korisnik Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Projekat sprovodi konzorcijum koji predvodi Ernest&Young d.o.o.Beograd, uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Nacionalne akademije za javnu upravu.

Cilj ovog projekta kao i navedene obuke je da se unapredi primena Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Zakona o informacionoj bezbednosti.

Sanja NAJU


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...