POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Tokom pet dana trajanja obuke, u periodu od 8-27 februara, polaznici obuke – lica za zaštitu podataka iz različitih organa javne vlasti, imali su priliku da unaprede svoja postojeća znanja i otklone nedoumice u primeni Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Tridesetak polaznika osvežilo je svoje poznavanje Zakona novim primerima iz prakse kako Poverenika, tako i prakse postupanja drugih organa. Pored navedenih tema, naglasak je bio na primeni mera zaštite podataka, te praktičnim savetima za postupanje. Podelom u različite radne grupe, rešavanjem zadataka i završnog testa,; polaznici obuke su bili u prilici da uzmu aktivno učešće u programu obuke.

Ova obuka je razvijena u okviru projekta Svetske banke „ Usluge obuke službenika za zaštitu podataka i podizanje svesti državnih službenika u skladu sa GDPR-om, Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i sigurnosti podataka Republike Srbije i Zakonom o informacionoj bezbednosti Republike Srbije“ čiji je korisnik Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Projekat sprovodi konzorcijum koji predvodi Ernest&Young d.o.o.Beograd, uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Nacionalne akademije za javnu upravu.

Službu Poverenika predstavljali su Milan Tomanović i Marko Milošević, u svojstvu evaluatora obuke, dok su glavni predavači bili Nevena Ružić, Jelena Simić i Igor Ćika. U okviru ovog projekta biće održano još nekoliko obuka kojima treba da bude obuhvaćeno 150 lica za zaštitu podataka.

Cilj ovog projekta kao i navedene obuke je da se unapredi primena Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Zakona o informacionoj bezbednosti.

Naju zavrsna


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...