POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji, pokrenulo je obuke za svoje zaposlene. Planirano je da predavači iz Službe Poverenika zajedno sa predavačem iz MUP-a, održe obuke u svim područnim policijskim upravama u Republici Srbiji. Prva obuka održana je 4. aprila 2024. godine u policijskoj upravi Pančeva, gde su predstavnici Službe Poverenika Marko Milošević i Aleksandar Kocić Ranđelović iz Sektora za edukaciju i sertifikaciju, zajedno sa predstavnikom MUP-a Draganom Obradovićem, održali obuku o obradi podataka o ličnosti u oblasti unutrašnjih poslova.

Druga obuka održana je 10. aprila 2024. godine u policijskoj upravi Zrenjanina i nju su održali Aleksandar Kocić Ranđelović iz Sektora za edukaciju i sertifikaciju i predstavnik MUP-a Dragan Obradović.

Obuke su naišle na veliko interesovanje pripadnika MUP-a, što pokazuje i broj prisutnih policijskih starešina i policijskih službenika koji su postavljali konkretna pitanja na koja su predavači odgovarali i trudili se da otklone sve nejasnoće i nedoumice, a naročito u pogledu svrhe obrade podataka o ličnosti iz oblasti njihovog svakodnevnog operativnog rada.

Takođe, obuka iz oblasti zaštite podataka o ličnosti održana je i 11. aprila 2024. godine u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu (NAJU) gde je Poverenik Milan Marinović održao uvodno predavanje na otvaranju trećeg ciklusa Obuke lica za zaštitu podataka o ličnosti iz organa vlasti. Poverenik je upoznao polaznike obuke sa aktuelnim stanjem u oblasti zaštite podataka o ličnosti u Republici Srbiji, istakavši značaj i ulogu lica za zaštitu podataka o ličnosti i apelujući na organe vlasti i druge rukovaoce koji su dužni da odrede lice za zaštitu podataka o ličnosti da to što pre učine i o tome obaveste Poverenika.

Obuka je razvijena u okviru projekta Svetske banke „Usluge obuke službenika za zaštitu podataka i podizanje svesti državnih službenika u skladu sa GDPR-om, Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i Republike Srbije i Zakonom o informacionoj bezbednosti Republike Srbije“, sa ciljem da se unapredi primena Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Zakona o informacionoj bezbednosti.“

 

MUP NAJU


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...