POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primio je izjašnjenje Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) kojim ga Fond obaveštava o merama i aktivnostima koje je preduzeo i koje će preduzimati nakon Upozorenja koje mu je Poverenik uputio, povodom nedozvoljene obrade ličnih podataka.

Poverenik je Upozorenje RFZO uputio 6. 12. 2016. posle sprovedenog postupka nadzora povodom nezakonite obrade ličnih podataka iz matične evidencije RFZO, pribavljanjem ličnih podataka maloletne osiguranice S.N. i njihovim objavljivanjem od strane člana Upravnog odbora RFZO na društvenoj mreži Tviter.

Poverenik ocenjuje korisnim što je odmah nakon Upozorenja, RFZO uputio rukovodiocima svih svojih organizacionih jedinica dopis u kome ukazuje na obavezu postupanja u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i primenu predviđenih mera zaštite podataka, kao i obavezu obaveštavanja svih zaposlenih koji rukuju navedenim podacima, da se moraju pridržavati odredbi navedenog.

RFZO je obavestio Poverenika i o nameri i želji da svoje zaposlene i ubuduće edukuje što podrazumeva i upućivanje na pohađanje obuka koje Poverenik organizuje, kako bi isti mogli da obučavaju ostale zaposlene u Fondu koji rukuju podacima o ličnosti.

Poverenik će u granicama objektivnih mogućnosti, kao i do sada, maksimalno nastojati, kao i u svim drugim sličnim slučajevima, da pomogne u edukaciji zaposlenih u RFZO, o obavezama koje imaju u pogledu zaštite podataka o ličnosti.

 


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...