Čitaj mi

Dana 16. i 17. novembra 2020. godine u organizaciji Službe Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti održana je dvodnevna online obuka na temu „Primena Zakona o zaštiti podataka o ličnosti“.

Usled situacije koja je prouzrokovana virusom SARS-CoV-2 predmetna obuka održana je putem „Zoom“ aplikacije, a obuci su prisustvovali predstavnici različitih državnih organa i institucija, sudije, advokati, kao i predstavnici privrednog sektora. Ukupno je bilo 27 registrovanih učesnika.

Obuka je bila prilagođena licima za zaštitu podataka o ličnosti odnosno fokus je bio na pitanjima koja su od značaja za njihov rad, s obzirom na to da su oni bili učesnici obuke.

Poverenik će se potruditi da i u narednom periodu održava slične obuke kako bi svim zainteresovanima licima pomogao da unaprede znanja iz oblasti zaštite podataka o ličnosti, da ukaže na obaveze koje proističu iz Zakona, ali i da predoči ostala pitanja i teme u vezi sa primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Stoga, Poverenik upućuje poziv svim zainteresovanim licima da mu se obrate ukoliko bi u narednom periodu želeli da prisustvuju obukama koje će organizovati Služba Poverenika.


Zbirni mesečni statistički

podaci iz oblasti dostupnosti

informacijama i zaštite

podataka o ličnosti

na dan 30.11.2020.

U PROCEDURI: 3.115

OBRAĐENO: 95.482

Opširnije...
 Portal otvorenih podataka