POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Zastarelo
Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja danas je u Novom Sadu sa predsednikom Izvršnog veća Vojvodine Bojanom Pajtićem razgovarao o primeni Zakona o slobodnom pristupu informacijama u Vojvodini.

U iscrpnom razgovoru posebna pažnja bila je posvećena problemima u vezi sa elektronskom prezentacijom informacija o radu pokrajinskih organa, a dogovorena je kontinuirana saradnja u cilju prevazilaženja tih problema.     

Tim povodom Poverenik Rodoljub Šabić je izjavio:

„Izvršno veće Vojvodine spada u mali broj onih organa vlasti koji su u zakonskom roku izvršili obavezu objavljivanja informatora o svom radu, uključujući i njegovu internet prezentaciju. Dobro je što je i ovom prilikom predsednik Izvršnog veća pokazao ličnu zainteresovanost da se isti takav odnos prema obavezama obezbedi u celokupnoj strukturi pokrajinske uprave. Verujem da će ono što smo danas dogovorili dati željene efekte.

Dogovorili smo se da svi pokrajinski sekretarijati, koji do sada nisu objavili informatore o radu, izvrše ovu zakonsku obavezu u najkraćem mogućem roku.

Dogovorili smo se i da se u narednom periodu intenzivira saradnja  pokrajinskih sekretarijata sa Službom Poverenika za informacije. Ta  saradnja ima dva osnovna cilja. Prvo, da budu utvrđeni i primenjeni odgovarajući standardi da bi se obezbedila aktuelnost i kvalitet sadržine informatora o radu pokrajinskih organa. I drugo, da se realizuju dodatni programi obuke ljudi koji u pokrajinskim organima neposredno rade na primeni Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. “

 


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...