POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Zastarelo
Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić danas je u Valjevu prisustvovao otvaranju opštinske kancelarije za slobodan pristup informacijama od javnog značaja.

 

Nakon toga, Poverenik je uzeo učešće u radu seminara o primeni Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, organizovanog u saradnji sa NVO Transparentnost Srbija i Evropski pokret, namenjenog predstavnicima lokalne samouprave iz opština Kolubarskog okruga. 

Pozdravljajući otvaranje kancelarije za slobodan pristup informacijama od javnog značaja u Valjevu Poverenik je, pored ostalog, izjavio:

„Javnost rada je jedan od najmoćnijih mehanizama za suprotstavljanje korupciji, a istovremeno i pravi način za ostvarivanje poverenja građana. U razvijenim demokratskim zemljama važi princip da ulaganja u ovu svrhu nisu troškovi, već investicije koje se mogu višestruko isplatiti. Gest lokalnih vlasti u Valjevu da sredstva, dobijena od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, uloži upravo u stvaranje mogućnosti za bolju kontrolu vlasti od strane građana, pokazuje uvažavanje ovog principa i za svako je poštovanje.“

 


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...