POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

uzglavlje

U sali „Svečana većnica“, u Subotici, u sredu 22. marta 2023. godine, sa početkom u 10:30, održana je panel diskusija na temu praćenja sprovođenja novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, kojoj su prisustvovali rukovaoci zaštite podataka o ličnosti, zainteresovani predstavnici organizacija civilnog društva i medija.

U panel diskusiji učestovali su Poverenik Milan Marinović i zamenica Poverenika Sanja Unković kao i predstavnici Službe Poverenika. Cilj panel diskusije je bio razmatranje primene novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti; i sagledavanje mogućnosti za njegovu bolju primenu. Tokom panel diskusije, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović predstavio je izveštaje o radu za prethodne dve godine. Zamenica Poverenika Sanja Unković predstavila je položaj institucije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, nadležnosti Poverenika sa akcentom na zaštitu podataka o ličnosti. U panel diskusiji učestvovali su i prestavnici Službe Poverenika iz Sektora za nadzor nad zaštitom podataka o ličnosti i Sektora za harmonizaciju propisa i normativne poslove. Panel diskusije, koje se u sklopu projektne podrške realizuju u narednom periodu u 15 odabranih jedinica lokalne samouprave, posebno su značajne i za podizanje svesti šire javnosti i informisanje građana.

Podršku organizaciji panel diskusija pruža projekat „Jačanje vladavine prava u Republici Srbiji“ (EU ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE I ZA OSNOVNA PRAVA) zajednički finansiran od strane EU i nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Za implementaciju projektnih aktivnosti u vezi sa zaštitom podataka o ličnosti zadužen je Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

zaglavljestronger together

 

 

 

 

слика Суботица


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...