POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Poverenik Milan Marinović, zamenica Poverenika Sanja Unković i predstavnici Službe Poverenika učestvuju danas u panel diskusiji: Praćenje sprovođenja novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u Nišu. Panelu prisustvuju predstavnici rukovalaca, organizacije civilnih društava i mediji.

Cilj panel diskusije je da se kroz razmenu iskustava, mišljenja i ideja izvedu zaključci o boljoj primeni Zakona o zaštiti podataka o ličnosti kao i njegovim eventualnim izmenama.

Tokom panel diskusije, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović predstavio je izveštaj o radu ove institucije za prethodne dve godine. Zamenica Poverenika Sanja Unković izložila je položaj i nadležnosti Poverenika sa akcentom na zaštitu podataka o ličnosti. Iz Službe Poverenika učestvovali su predstavnici iz Sektora za nadzor nad zaštitom podataka o ličnosti i Sektora za harmonizaciju propisa i normativne poslove. Planirano je da se održi 15 panel diskusija, u različitim jedinicama lokalne samouprave.

Ovaj projekat se sprovodi uz podršku multi-donatorskog projekta „Podrška jačanju vladavine prava u Republici Srbiji“, finansiranog od strane EU i nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Za implementaciju projektnih aktivnosti u vezi sa zaštitom podataka o ličnosti zadužena je Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Nis panel 1

 

Nis panel 2

 

 


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...