POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti tradicionalno proslavlja Dan zaštite podataka o ličnosti koji će ove godine biti obeležen u ponedeljak 30. januara 2023. godine, u Privrednoj Komori Srbije, sala 1, Resavska 13-15, od 11.00 časova.

Prošle su tri godine od donošenja novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i postavlja se pitanje da li sada rukovaoci ispunjavaju svoje zakonske obaveze i imenuju lica za zaštitu podataka a sa druge strane da li strane kompanije imenuju svoje predstavnike u Republici Srbiji? Koje aktivnosti institucija Poverenika preduzima u cilju unapređenja zaštite podataka naših građana a koja je praksa u zemljama Evropske Unije iz ove oblasti?

Tokom obeležavanja Dana, zamenica Poverenika za zaštitu podataka o ličnosti Sanja Unković predstaviće najnoviju publikaciju sa brojnim primerima iz prakse u oblasti nadzora nad primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, u delu postupanja po pritužbama građana, kao i u delu mišljenja i stavova Poverenika iniciranih zahtevima raznih subjekata.

U cilju edukacije najmlađih, osnovaca i srednjoškolaca institucija Poverenika je u saradnji sa organizacijom Propulsion i novinarom i psihologom Draganom Ilićem izradila Brošuru za decu koja će biti predstavljena ovom prilikom.

 

zastita srp finalno

 

Agenda 2023


Zbirni mesečni statistički podaci
na dan 29.2.2024.

U PROCEDURI: 13.491
OBRAĐENO: 151.189

Opširnije...