POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Dana 10.2.2023. godine, Služba Poverenika održala je dve posebne obuke iz oba zakona iz nadležnosti Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Akreditovane predavačice Službe Poverenika Sofija Radojičić i Mirela Zozi Jeković održale su stručnu obuku o primeni Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja zaposlenima u Urbanističkom zavodu Beograda. Poseban fokus obuke bio je na izmenama i dopunama Zakona u delu koji se odnosi na prekršajnu odgovornost kao i na obavezu izrade informatora o radu na platformi koju je pokrenuo Poverenik, Jedinstvenom informacionom sistemu informatora o radu. Zaposleni su imali priliku da dobiju odgovore na pitanja i da razreše dileme u vezi sa zahtevima koje dobijaju od stranaka.

Proaktivni pristup informacijama unapređen je kako povećanjem broja organa vlasti koji su dužni da objavljuju informator, tako i brojem informacija koje će građanima biti dostupne na ovaj način. Sve ove informacije građani po prvi put mogu da nađu na jednom mestu za sve organe javne vlasti.

Druga obuka održana je u Novom Sadu od strane akreditovane predavačice Dragane Stojković iz oblasti zaštite podataka o ličnosti. Obuka je namenjena zaposlenima u pokrajinskim organima a njen cilj je jačanje kapaciteta učesnika y primeni ZZPL, upoznavanje sa opštim pravilima i obavezama za rukovaoce, odnosno kako ih pravilno ispuniti, koja je uloga lica za zaštitu podataka, i značaj posebnih zakona koji uređuju obradu i sl.

Obuka Urbanistički zavodObuka NS Dragana Stojković


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...