POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

„Usvajanjem Izmena i dopuna Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja Poverenik je dobio mogućnost da otvori kancelarije i izvan svog sedišta u Beogradu, kako bi svi građani Srbije imali jednaku mogućnost pristupa ovoj instituciji. Danas otvaramo u Nišu, drugu regionalnu kancelariju Poverenika“, rekao je Poverenik Milan Marinović na svečanom otvaranju. On je istakao da su do sada građani Beograda bili donekle privilegovani u mogućnosti ostvarivanja svojih prava iz nadležnosti Poverenika zato što su mogli lično da predaju podneske Povereniku i da se brže i lakše informišu o svojim pravima. Sada će otvaranjem kancelarije u Nišu i građani Niša imati tu mogućnost.

Poverenik je izrazio posebnu zahvalnost gradonačelnici Grada Niša zato što je prepoznala značaj otvaranja kancelarije Poverenika za sve građane Niša, udruženja građana, lokalne medije i organe vlasti, i sve rukovaoce podacima o ličnosti u Nišu i okolini. Takođe je naznačio da je Povereniku dodeljen izuzetan prostor za kancelariju, i da je učinjen veliki napor nadležnih da se taj prostor osposobi i privede nameni.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović pozvao je sve građane Niša i okoline da u što većoj meri koriste činjenicu da od danas u Nišu postoji kancelarija Poverenika.

Svečanosti povodom otvaranja druge regionalne kancelarije Poverenika prisustvovala je Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa zvaničnicima gradske uprave, predsednica odeljenja Prekršajnog apelacionog suda u Nišu i predstavnici brojnih medija.

Kolaz otvaranje kancelarije Nis


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...