POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

 

uzglavlje

 

Beograd, 22. novembar 2023.

 U Velikoj sali Privredne komore Srbije, u sredu 22.11.2023. godine, održana je Konferencija na temu „Analiza sektorskih propisa i razrada plana za njihovo usklađivanje sa novim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti“, u prisustvu predstavnika najviših državnih organa i drugih organa i organizacija u Republici Srbiji, predstavnika državnih organa iz regiona koji se bave zaštitom podataka o ličnosti, predstavnika civilnog društva i ostalih prisutnih.
Sanja Unković, zamenica Poverenika za oblast zaštite podataka o ličnosti, predstavila je praksu Poverenika u pomenutoj oblasti, dok su Rosana Lemut Strle iz Slovenije i Nevena Ružić, ekspertkinje za zaštitu podataka o ličnosti, predstavile publikaciju „Analiza zaštite podataka u radnim odnosima – odabrane teme“. Milan Marinović, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, ocenio je u predgovoru publikaciji da su, pored analize trenutnog stanja, predložena i moguća rešenja koja će sigurno doprineti i ubrzati postupak donošenja plana sa usaglašavanje sektorskih propisa sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.
Na konferenciji su govorili i drugi učesnici, dodatno doprinoseći boljem sagledavanju problema usaglašavanja sektorskih propisa sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i doprineti odabiru i razradi plana za njihovo usklađivanje.
Konferencija je organizovana od strane Službe Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i uz projektnu podršku multidonatorskog projekta „Podrška jačanju vladavine prava u Republici Srbiji“ (EU ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE I ZA OSNOVNA PRAVA) finansiranog od strane EU i nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a za čiju implementaciju je zadužen Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

 

IMG 20231122 WA0002IMG 20231122 WA0000IMG 20231122 WA0001

IMG bc404aa01c897feb3f5890bea3b12246 V

 

zaglavlje

 

 

 


Zbirni mesečni

statistički podaci

Na dan 29.3.2024.

U PROCEDURI: 13.460

OBRAĐENO: 153.085

Opširnije...