POLITIKA PRIVATNOSTI

Ovom internet stranicom upravlјa Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti (u dalјem tekstu: Poverenik) i odgovoran je za sadržaje koji se na njoj nalaze. Poverenik poštuje privatnost svojih korisnika i zbog toga ne obrađuje nikakve informacije o korisniku, kao što su IP adrese, adrese e-pošte i / ili druge informacije o posetiocima stranice. Upravo zbog toga Poverenik i ne koristi "kolačiće" putem kojih bi bilo moguće prikupiti neke od Vaših podataka o ličnosti.

"Kolačić" je mali podatak koji veb stranica može poslati vašem pretraživaču, a koji se onda može čuvati na tvrdom disku. Ako ste zabrinuti zbog vaše privatnosti i korišćenja tehnologije "kolačići", možete podesiti pregledač da vas obavesti kada primite "kolačić". Možete da postavite svoj pregledač da odbije "kolačiće" koje pokušavaju poslati druge veb stranice.

Takođe, ne koristimo Google analitiku ili neku vrstu slične usluge za prikuplјanje podataka.

Poverenik na svojoj veb stranici putem linkova Vam daje mogućnost povezivanja sa drugim veb stranicama (Google+, YouTube kanal Poverenika), baš kao što se te stranice mogu povezati sa našom.  

Važno je da znate da druge veb stranice funkcionišu u skladu sa njihovim Uslovima korišćenja i Pravilima privatnosti i da Poverenik nema kontrolu nad istima, da ne poseduje njihove podatke, niti može da garantuje, ili da bude odgovoran za bilo koji sadržaj, reklamu, proizvode ili druge materijale koji su dostupni na tim veb stranicama.

Na našoj internet stranici https://www.poverenik.rs/sr/ integrisali smo preko softverskog dodatka, priklјučka (plug-in), naš službeni Tviter nalog @PoverenikRS na kojem postavlјamo i neke informacije koje, da to nismo učinili, ne bi bile vidlјive na samom sajtu. Tim nalogom upravlјa američka kompanija Twitter u skladu sa svojom Politikom privatnosti i zbog pomenutog priklјučka na sajtu, u mogućnosti je da prati i posetioce https://www.poverenik.rs .

Iz navedenog razloga predlažemo da na svojim pretraživačima instalirate Privacy Badger (besplatan dodatak koji je napravila Fondacija za elektronske granice (Electronic Frontier Foundation – EFF), organizacija koja se bavi zaštitom prava u digitalnom svetu), ili drugi alat koji vas štiti od praćenja dok pregledate veb.

U slučaju da dođe do izmene postojeće Politike privatnosti, blagovremeno ćemo vas obavestiti na uočlјiv način.

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi sa ovom Politikom privatnosti, molimo Vas da nas kontaktirate na office@poverenik.rs.

U pripremi.

Уношење нове странице и превода

Измена постојећих страница

Уношење слика и галерија

Уношење Youtube видеa

Измена банера

Уношење збирних месечних статистичких података
OBAVEŠTENJE O ELEKTRONSKOM OPŠTENJU POVERENIKA I STRANAKA

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti prima elektronske podneske stranaka na sledećoj adresi:

· office@poverenik.rs

Poverenik određenu vrstu podnesaka prima i preko Portala E-uprava: http://www.euprava.gov.rs/ , i to:

1. Žalbu protiv organa vlasti zbog povrede prava na slobodan pristup informacijama od javnog značaja,

2. Žalbu protiv rukovaoca podataka o ličnosti zbog povrede prava u vezi sa obradom podataka o ličnosti,

3. Zahtev Povereniku, za ostvarivanje prava na slobodan pristup informacijama od javnog značaja o radu ili u vezi sa radom Poverenika i

4. Zahtev za ostvarivanje prava u vezi sa obradom podataka o ličnosti koje obrađuje Poverenik.

OVLAŠĆENA SLUŽBENA LICA POVERENIKA

· ZA ODLUČIVANjE U UPRAVNIM STVARIMA:

Za odlučivanje u svim upravnim stvarima koje su u nadležnosti Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, ovlašćena lica po zakonu ili ovlašćenju poverenika su:

1. Stanojla Mandić i

2. Marinko Radić.

· ZA VOĐENjE POSTUPKA I PREDUZIMANjE RADNjI U UPRAVNIM STVARIMA:

U Sektoru za žalbe i izvršenja - pristup informacijama, ovlašćena službena lica za vođenje postupka i preduzimanje radnji u upravnim stvarima, u oblasti ostvarivanja prava na pristup informacijama od javnog značaja u postupcima po žalbama izjavljenim protiv organa vlasti i administrativnog izvršenja rešenja Poverenika, su:

1. Slavoljupka Pavlović,

2. Gorana Milić,

3. Gordana Tošović,

4. Snežana Stojković Dimiškovski,

5. Vesna Jelić,

6. Dragana Stojisavljević,

7. Stanislava Kotranjac,

8. Nataša Mirjanić,

9. Gordana Perišić,

10. Tamara Bojanić,

11. Nada Maričić Đorđević,

12. Vesna Arsenijević,

13. Milica Prljević,

14. Jelena Jovanović,

15. Milica Bosnić,

16. Sofija Radojlčić

17  Mina Ćetković.

U Sektoru za žalbe i pritužbe - zaštita podataka, ovlašćena službena lica za vođenje postupka i preduzimanje radnji u upravnim stvarima, u oblasti ostvarivanja prava na zaštitu podataka o ličnosti u postupcima po žalbama izjavljenim protiv rukovalaca podataka, su:

1. Natalija Ćetković,

2. Vera Pajić,

3. Dragana Rajić Pozderac,

4. Dušica Stolevski.

U Sektoru za harmonizaciju, ovlašćena službena lica za vođenje postupka i preduzimanje radnji u upravnim stvarima u oblasti zaštite podataka o ličnosti po zahtevima za odobravanje iznošenja podataka iz Republike Srbije, su :

1. Nevena Ružić,

2. Ana Odanović Komatina.

U Sektoru za nadzor, ovlašćena službena lica za vođenje postupka i preduzimanje radnji u upravnim stvarima u postupku nadzora nad sprovođenjem zakona, drugih propisa i opštih akata u oblasti zaštite podataka o ličnosti, su:

1. Zlatko Petrović,

2. Aleksandra Lakićević,

3. Miroslav Velimanović,

4. Saša Vasiljević,

5. Snežana Žikić,

6. Mirjana Mićević,

7. Marin Cetinić,

8. Sanja Unković,

9. Marko Antić,

10. Olgica Radovanović,

11. Gordana Vildović,

12. Marijana Sofilj,

13. Dragana Stojković,

14. Marko Dragumilo,

15. Goran Pavlović,

16. Ivana Anđelić,

17. Biljana Nenadić

18. Marija Todorović

19. Ivana Živković

20. Olja Živković.

U Sektoru za informacione tehnologije, ovlašćena službena lica za vođenje postupka i preduzimanje radnji u upravnim stvarima vođenja Centralnog registra zbirki podataka i upisa evidencija zbirki podataka, su:

1. Radoje Gvozdenović,

2. Marjan Purković.

U Sektoru za zajedničke poslove, ovlašćena službena lica za vođenje postupka i preduzimanje radnji u upravnim stvarima iz oblasti radnih odnosa, javnih nabavki i drugih upravnih akata po propisima koji se primenjuju iz delokruga rada ovog sektora, su:

1. Rada Kovačević

U Sektoru za saradnju i izveštavanje ovlašćena službena lica za vođenje postupka i preduzimanje radnji u upravnim stvarima su:

1. Aleksandar Resanović,

2. Marko Milošević,

3. Anja Ćirilović,

4. Tamara Rašković,

5. Đina Lukić Živković,

6. Mirela Zozi Jeković,

7. Jelena Denić.

Za vođenje postupka i preduzimanje radnji u upravnoj stvari ostvarivanja prava na slobodan pristup informacijama od javnog značaja i prava na zaštitu podataka o ličnosti, po zahtevu podnetom Povereniku kao prvostepenom organu, ovlašćena su sva gore imenovana lica.